IL DOLCE FAR NIENTE

In Nederland is het vaak haasten, haasten, haasten. In de drukke levens vergeten we af en toe te genieten van de kleine dingen en even stil te staan. Daarom reist 24Kitchen-chef Hugo naar Italië, het land van Il Dolce Far Niente, de Edele Kunst van het Nietsdoen. Om te genieten van het leven. Dat doet hij met een lokale leeftijdsgenoot. Elke aflevering bestaat uit een aantal vaste thema’s namelijk ‘verwonderen’, ‘ervaren’, ‘ontdekken’ en ‘proeven’.

Il Dolce Far Niente is vanaf 25 september, elke zaterdag om 21.00 uur te zien op 24Kitchen.

Verwonderen
Italië is een prachtig lang met veel natuur, mooie klassieke gebouwen en andere culturele schatten. In dit item per aflevering staat de verwondering voor Hugo centraal. Samen met een local laat hij zich verrassen door de schoonheid en authenticiteit van Toscane.

Ervaren
De ultieme Italië experience beleef je door met een local activiteiten te doen die niet in de meeste reisgidsen of op Tripadvisor staan. Hugo gaat op stap met een local die hem het echte Italië doet beleven.

Ontdekken
Geen land zo rijk aan heerlijke ingrediënten als Italië. Denk aan tomaten, worst, Pecorino, brood, vis en truffels. Hugo ontdekt de herkomst en de pure smaak van typisch Italiaanse producten.

Proeven
Italië raakt al je zintuigen. Dus ook je smaak. Hugo maakt samen én met een local een heerlijk Italiaanse maaltijd waarin het ingrediënt uit het item ‘ontdekken’ een hoofdrol speelt. Genietend van het eten en een Birra Moretti sluit Hugo, met een local en zijn vrienden of familie, af met een samenvatting van alle indrukken die hij deze dag heeft opgedaan.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Birra Moretti.

IL DOLCE FAR NIENTE

Producent: Camfactor
Klant: 24Kitchen / Birra Moretti
Datum: 2021
Aantal uitzendingen: 6 stuks
Zender: 24Kitchen – RTL4
Presentator: Hugo Kennis

  • Share: